Kupilem Cb i nosze sie z zamiarem montazu, czy mozecie mi powiedziec gdzie Wy zamontowaliscie radyjko ? Szukam odpowiedniego miejsca i nie jestem pewien... Nie interesuje mnie wkladanie go miedzy siedzenia czy trzymanie w schowku..
Mercedes: W201 2.0D - OM601
4-Manualna
1987
sedan Pomógł:49 razy Wiek: 24 Dołączył: 08 Sty 2007 Posty: 3446 Skąd: Świętokrzyskie
Wysłany: Pon Mar 10, 2008 22:30
syndrom, no wiec gdzie chcesz zamontowac skoro nie miedzy siedzeniami i nie w zapalniczce Wiele opcji chyba nie ma w osobowce. Mozesz jeszcze pod kierownica.
_________________ Truskawka MB 190D 2.0 z '87 Szukam Pracy. Fizyk techniczny
Sprzedam materiał na obszycie fotela krata - fabric black+antracit
gdybym wiedzial gdzie chce to bym nie pytal.
Wlasnie mysle o tym zeby pod kierownica z lewej strony ale zastanawiam sie czy to nie bedzie mi przeszkadazalo ;/ bo jeszcze widzialem patent zeby mocowac u pasazera na boczku kolo nog
Ostatnio zmieniony przez syndrom Wto Mar 11, 2008 09:13, w całości zmieniany 1 raz
Witam, gratuluje nabytku. Sam jeste na etapie zakupu Też się zastanawiam, z tym, że ja nie bardzo mogę na stałe, bo będzie latało w E320 i w sec'u. W związku z tym, że anteny CB nie grzeszą dobry wyglądem na aucie w rachubę wchodzi magnetyczna, ale też się zastanawiam, którędy puszczać kabel? Nie chcę sobie rozwalić uszczelek, bo mam szyby bez ramek i w razie czego będzie potem pięknie ciekło. Też myślę, żeby radyjko gdzieś po lewej stronie zamontować, pod kierownicą i puścić kabel od anteny koło fotela kierowcy i na dach, a jak kończę trasę wywalić antenę do bagażnika. W sumie po mieście nie będę tego używał, tylko na trasie, więc kłopoto z kablem nie ma. Przez to rzeźbienie właśnie wstrzymuję się z zakupem, bo myślę nad tym, co i jak. No i radio chcę nieduże, więc nad President Harry II ASC się zastanawiałem. Nieźle chodzi, a roziary ma rozsądne. Widziałem w akcji też Walkera, ale to już większe radio.
Napewno nie zamontuję na boczku, koło nóg pasażera. Strasznie irytują nie różne badziewia w tym miejscu i dziury po nich...
Ostatnio zmieniony przez Mor Sro Mar 12, 2008 08:16, w całości zmieniany 1 raz
Mercedes: inny Pomógł:29 razy Wiek: 27 Dołączył: 06 Sty 2007 Posty: 2870 Skąd: Berlin/Zgierz
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 09:07
Inne auto/a: Mercedes W202 200CDI 11.1998
Mor napisał/a:
Nie chcę sobie rozwalić uszczelek, bo mam szyby bez ramek i w razie czego będzie potem pięknie ciekło.
No to jest niezly problem... do tego taka uszczeleczka troche kosztuje. Ja bym na Twoim miejscu puscil kabel do bagaznika i tam wystawil na zewnątrz. Zawsze latwiej i taniej dostac uszczelke do bagaznika..
_________________ Mercedes 123 - "last Mercedes built to a standard, not a price"
Mercedes: W124 2.2E - M111
Automatyczna
1993
coupe
E-Klasse
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 17:49
2-gi MB: Atego 917 '98
Inne auto/a: VW LT35/Mitsubishi Canter
Kabel od anteny na pewno uszczelki bagażnika nie uszkodzi, w przeciwieństwie do tej w okolicach drzwi/szyb bocznych. Puszczaj kabel po lewej stronie tylnego oparcia i siedziska, magnes na bagażnik i bangla
_________________ Almandine red metallic (512), szkocka krata ale i tak liczy się Gwiazda!
Jak ktoś ma MB bez szybra to najlepsze miejsce jest nad lusterkiem, miedzy plastikiem od słoneczników a podsufitką. President hary, Jony się tam mieści, nie widać go i zajefajny w obsłudze. Ja mam szyber więc ta opcja odpada. Na razie wala mi się między fotelem pasażera.Myśle intensywnie. Jak coś mi sie więcej urodzi to dam znać.
Mercedes: W201 2.0E - M102
LPG
5-Manualna
1988
sedan Pomógł:1 raz Wiek: 24 Dołączył: 15 Wrz 2007 Posty: 51 Skąd: Jest Leżajsk, jest dobrze
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 18:11
Co do samego miejsca zamontowania radia to ja wykrecilem popielniczke i tam wcisnalem. Uniden 520 cakliem niezle tam pasuje i wyglada. A antene mam na stale jako ze radia nie slucham tylko plyt zrezygnowalem z fabrycznej anteny i przykrecilem tam od CB bo magnesowke mialem wczesniej ale to polsrodek
_________________ >>W201, silnik M102.924, Pierburg 2E, **uj na cenę wachy kładę, bo na elpidżi jadę<<
...:::Gdy wciskam pedał gazu, mój Mercedes przyśpiesza od razu:::...
W sec'u nie wchodzi to w rachubę, bo klapa jest z alu Na błotnik znów nie bardzo, trochę kicha. Na stałe anteny znów nie chcę, bo nie specjalnie widzi mi się taka stacja radiolokacji na aucie... I tu mam problem, przez który mandat zapłaciłem, bo na montaż CB'ka nie mam koncepcji.
Ostatnio zmieniony przez Mor Sro Mar 12, 2008 20:18, w całości zmieniany 1 raz
Mercedes: W124 2.2E - M111
Automatyczna
1993
coupe
E-Klasse
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 10:43
2-gi MB: Atego 917 '98
Inne auto/a: VW LT35/Mitsubishi Canter
Cytat:
nie wchodzi to w rachubę, bo klapa jest z alu
ups... myślałem że o coupejkę chodzi
Cytat:
nie specjalnie widzi mi się taka stacja radiolokacji na aucie
Hmm, i tu jest duży problem, są na przykład uchwyty do mocowania np. na bagażnik albo rant klapy do kombi, ale znów zostaje kwestia estetyki. Jeszcze możesz obadać temat anten 2w1. Słyszałem, że istnieje coś takiego, ale nic bliżej nie wiem...
_________________ Almandine red metallic (512), szkocka krata ale i tak liczy się Gwiazda!
Mercedes: W201 2.0E - M102
LPG
5-Manualna
1988
sedan Pomógł:1 raz Wiek: 24 Dołączył: 15 Wrz 2007 Posty: 51 Skąd: Jest Leżajsk, jest dobrze
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 12:03
Tak sa takie 2 w 1 ale wiesz jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego Jak chcesz wiedziec co na drodze sie dzieje wiecej niż kilometr do przodu to odradzam
_________________ >>W201, silnik M102.924, Pierburg 2E, **uj na cenę wachy kładę, bo na elpidżi jadę<<
...:::Gdy wciskam pedał gazu, mój Mercedes przyśpiesza od razu:::...
Mercedes: W201 1.8E - M102
LPG
4-Manualna
1993 Pomógł:4 razy Wiek: 29 Dołączył: 18 Sty 2007 Posty: 1239 Skąd: Radom
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 13:09
Saharek, kiedys na alledrogo widzialem antene do CB i FM, był to chyba BOSCH i kosztowała coś koło 300 pln i co najważniejsze była elektryczna i przewidziana do naszych MB. Nie wiem jak sprawdza się takie coś w prakryce.
Niestety każda dodatkowa antena zakłoci linie auta, ale coś za coś.