Skocz do zawartości

Forum Mercedes 201-124 Lepsze niż klub!!! używa plików cookies. Przeczytaj Politykę Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby wiadomość ta więcej się nie wyświetlała proszę klikąć przycisk:    Wyłącz

- - - - -

ML 163 system ETS


55 odpowiedzi w tym temacie

#41 Offline   wygaszacz


  • Postów: 71
  • Na forum od: 09 kwi 2016
  • Miejscowość: Częstochowa
  • Mercedes:W124 3.2E - M104
  • Rocznik:brak
  • Nadwozie:brak
  • Skrzynia biegów:automatyczna
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:LPG

Napisano 23 lipiec 2016 - 19:47

Ale kompa tak :)

#42 Offline   wygaszacz


  • Postów: 71
  • Na forum od: 09 kwi 2016
  • Miejscowość: Częstochowa
  • Mercedes:W124 3.2E - M104
  • Rocznik:brak
  • Nadwozie:brak
  • Skrzynia biegów:automatyczna
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:LPG

Napisano 24 lipiec 2016 - 18:30

Nie mam impulsów z czujnika skrętu ? bo nie mam czujnika skrętu !!! Tylko kostka wisi :)

#43 Offline   k0niu86


  • Postów: 284
  • Na forum od: 17 sty 2012
  • Miejscowość: Rzeszów / Kraków
  • Mercedes:inny / brak
  • Rocznik:brak
  • Nadwozie:brak
  • Skrzynia biegów:brak
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:ML320 W163

Napisano 24 lipiec 2016 - 18:35

Wyświetl postUżytkownik wygaszacz dnia 24 lipiec 2016 - 18:30 napisał

Nie mam impulsów z czujnika skrętu ? bo nie mam czujnika skrętu !!! Tylko kostka wisi :)

Serio? :P no bez jaj :P jeździłeś tym samochodem już? Bo nie wierzę, że ESP się o to nie pluło :P u siebie też tak mam, że jak odłączę aku to tylko kontrolka BAS zostaje, ale po przejechaniu kawałka pojawiają się pozostałe dwie :)

#44 Offline   wygaszacz


  • Postów: 71
  • Na forum od: 09 kwi 2016
  • Miejscowość: Częstochowa
  • Mercedes:W124 3.2E - M104
  • Rocznik:brak
  • Nadwozie:brak
  • Skrzynia biegów:automatyczna
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:LPG

Napisano 24 lipiec 2016 - 19:37

TOOO samochód cudów :) mam zamiast przekaźnika od ABS (do stopu) zamontowany kawałek kabelka i dwie końcówki tym ominąłem przekaźnik i pojawił się stop

#45 Offline   k0niu86


  • Postów: 284
  • Na forum od: 17 sty 2012
  • Miejscowość: Rzeszów / Kraków
  • Mercedes:inny / brak
  • Rocznik:brak
  • Nadwozie:brak
  • Skrzynia biegów:brak
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:ML320 W163

Napisano 25 lipiec 2016 - 08:50

Wyświetl postUżytkownik wygaszacz dnia 24 lipiec 2016 - 19:37 napisał

TOOO samochód cudów :) mam zamiast przekaźnika od ABS (do stopu) zamontowany kawałek kabelka i dwie końcówki tym ominąłem przekaźnik i pojawił się stop

Ale, że jak? :P przecież to na pewno powoduję złą pracę BAS i ABS :P już o ETSie nie wspomnę :)

#46 Offline   wygaszacz


  • Postów: 71
  • Na forum od: 09 kwi 2016
  • Miejscowość: Częstochowa
  • Mercedes:W124 3.2E - M104
  • Rocznik:brak
  • Nadwozie:brak
  • Skrzynia biegów:automatyczna
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:LPG

Napisano 25 lipiec 2016 - 10:56

Na schemacie elektrycznym znalazłem takie obejście Jak zaczęło działać toooo NIe wnikałem dalej ! :)

#47 Offline   k0niu86


  • Postów: 284
  • Na forum od: 17 sty 2012
  • Miejscowość: Rzeszów / Kraków
  • Mercedes:inny / brak
  • Rocznik:brak
  • Nadwozie:brak
  • Skrzynia biegów:brak
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:ML320 W163

Napisano 25 lipiec 2016 - 14:23

Wyświetl postUżytkownik wygaszacz dnia 25 lipiec 2016 - 10:56 napisał

Na schemacie elektrycznym znalazłem takie obejście Jak zaczęło działać toooo NIe wnikałem dalej ! :)

O widzisz :) podziel się tym schematem :)

Weź pod uwagę jeszcze jedno - gdziekolwiek nie wpiszesz tematu o ESP/BAS/ETS/ABS dotyczącego W163 każda odpowiedź zaczyna się od wymiany czujnika pedału hamulca :P więc działanie poprawne tego układu na pewno jest podstawą dobrego działania systemów w naszych MLkach :)

#48 Offline   wygaszacz


  • Postów: 71
  • Na forum od: 09 kwi 2016
  • Miejscowość: Częstochowa
  • Mercedes:W124 3.2E - M104
  • Rocznik:brak
  • Nadwozie:brak
  • Skrzynia biegów:automatyczna
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:LPG

Napisano 25 lipiec 2016 - 15:49

Zobaczymy co da się zrobić mam tylko (wycinek wydrukowany ) kolega ma jaką bazę programów ze schematami dla elektryków sam. wszystkich może prawie wszystkich samochodów Z autodaty chyba Jest to zainstalowane na laptoku i on się już sypie jak się rozsypie to kiepsko będzie podobno nie można tego zgrać ????

#49 Offline   k0niu86


  • Postów: 284
  • Na forum od: 17 sty 2012
  • Miejscowość: Rzeszów / Kraków
  • Mercedes:inny / brak
  • Rocznik:brak
  • Nadwozie:brak
  • Skrzynia biegów:brak
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:ML320 W163

Napisano 16 wrzesień 2016 - 14:09

Wyświetl postUżytkownik wygaszacz dnia 25 lipiec 2016 - 15:49 napisał

Zobaczymy co da się zrobić mam tylko (wycinek wydrukowany ) kolega ma jaką bazę programów ze schematami dla elektryków sam. wszystkich może prawie wszystkich samochodów Z autodaty chyba Jest to zainstalowane na laptoku i on się już sypie jak się rozsypie to kiepsko będzie podobno nie można tego zgrać ????

I jak tam walka z ETSem? :)

#50 Offline   wygaszacz


  • Postów: 71
  • Na forum od: 09 kwi 2016
  • Miejscowość: Częstochowa
  • Mercedes:W124 3.2E - M104
  • Rocznik:brak
  • Nadwozie:brak
  • Skrzynia biegów:automatyczna
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:LPG

Napisano 16 wrzesień 2016 - 20:00

Wyświetl postUżytkownik k0niu86 dnia 16 wrzesień 2016 - 14:09 napisał

I jak tam walka z ETSem? :)

Wiesz pracy sporo jest ale zamówiłem czujni poł. kir. na wtorek powinien dotrzeć do mnie .W tygodniu jakoś ogarnę może ? Na pewno coś napisze :)

#51 Offline   wygaszacz


  • Postów: 71
  • Na forum od: 09 kwi 2016
  • Miejscowość: Częstochowa
  • Mercedes:W124 3.2E - M104
  • Rocznik:brak
  • Nadwozie:brak
  • Skrzynia biegów:automatyczna
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:LPG

Napisano 07 październik 2016 - 18:15

Czujnik pł. kier. zamontowany i nadal lipa trzeba podjechać na kompa ale czasu nie mam ! :)

#52 Offline   zbig


  • Postów: 9
  • Na forum od: 11 paź 2016
  • Miejscowość: konin
  • Mercedes:W124 2.0D - OM601
  • Rocznik:brak
  • Nadwozie:sedan
  • Skrzynia biegów:manualna 4
  • Opcja:E-Klasse
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:ml w164

Napisano 11 październik 2016 - 13:14

Wyświetl postUżytkownik kubicatomasz1 dnia 31 październik 2014 - 13:22 napisał

Witam wszystkich użytkowników MB mam problem z systemem ets tzn. przy jeżdzie powolnej skręcam w prawo lub w lewo zaczyna działeć system i chamuje jedno kolo , zapala się trójkąt pomaranczowy , może ktoś miał taki przypadek w swojej gwiazdce ,dodam że geometria , ciśnienie są ok . dzieki za podpowiedz i pozdrawiam
I JAK OGARNOŁEŚ GWIAZDKE BO PO WYMIANIE MAGLA MAM TO SAMO

#53 Offline   k0niu86


  • Postów: 284
  • Na forum od: 17 sty 2012
  • Miejscowość: Rzeszów / Kraków
  • Mercedes:inny / brak
  • Rocznik:brak
  • Nadwozie:brak
  • Skrzynia biegów:brak
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:ML320 W163

Napisano 11 październik 2016 - 20:50

Wyświetl postUżytkownik zbig dnia 11 październik 2016 - 13:14 napisał

I JAK OGARNOŁEŚ GWIAZDKE BO PO WYMIANIE MAGLA MAM TO SAMO

Sprawdź połączenie czujników. U mnie kostka się rozleciała i przy skręcaniu głupiał :)

#54 Offline   wygaszacz


  • Postów: 71
  • Na forum od: 09 kwi 2016
  • Miejscowość: Częstochowa
  • Mercedes:W124 3.2E - M104
  • Rocznik:brak
  • Nadwozie:brak
  • Skrzynia biegów:automatyczna
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:LPG

Napisano 14 październik 2016 - 14:07

Od kilku dni samochód łazi nie błyszczą żadne kontrolki samo przeszło :)

Użytkownik wygaszacz edytował ten post 14 październik 2016 - 14:08


#55 Offline   k0niu86


  • Postów: 284
  • Na forum od: 17 sty 2012
  • Miejscowość: Rzeszów / Kraków
  • Mercedes:inny / brak
  • Rocznik:brak
  • Nadwozie:brak
  • Skrzynia biegów:brak
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:ML320 W163

Napisano 16 październik 2016 - 07:49

Wyświetl postUżytkownik wygaszacz dnia 14 październik 2016 - 14:07 napisał

Od kilku dni samochód łazi nie błyszczą żadne kontrolki samo przeszło :)

U mnie też tak było na chwilkę po odłączeniu akumulatora, ale to wróci...

#56 Offline   zbig


  • Postów: 9
  • Na forum od: 11 paź 2016
  • Miejscowość: konin
  • Mercedes:W124 2.0D - OM601
  • Rocznik:brak
  • Nadwozie:sedan
  • Skrzynia biegów:manualna 4
  • Opcja:E-Klasse
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:ml w164

Napisano 16 listopad 2016 - 20:36

I co panowie po wymianie magla wszystko już chodzi i nie głupieje ?