Skocz do zawartości

Forum Mercedes 201-124 Lepsze niż klub!!! używa plików cookies. Przeczytaj Politykę Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby wiadomość ta więcej się nie wyświetlała proszę klikąć przycisk:    Wyłącz

- - - - -

[W163] Gniazdo haka, can bus, lampy led w przyczepie.


4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Offline   dawid51Gt


  • Postów: 72
  • Na forum od: 23 paź 2015
  • Miejscowość: Warszaw
  • Mercedes:inny / brak
  • Rocznik:brak
  • Nadwozie:brak
  • Skrzynia biegów:brak
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Inne auto:ML 350 (W163)

Napisano 14 luty 2016 - 19:49

Witam
Mam pytanie auto w163 03r z hakiem (nie wiem czy z aso taki był i już ,solidny ładny) .Auto wiadomo mamy już elektrykę ,,na canie" .Mam przyczepę z lampami led nie jestem w stanie tego sprawdzić teraz bo nie jest pod ręką .Czy ktoś miał okazję ciągać na haku coś z oświetleniem led ? czy to działa świeci ? czy są może jakieś problemy z autem po podłączeniu ? może mam nawet nie sprawdzać. Pytam bo znajomy posiadacz ciut młodszej X3 walczył i walczył i lampy w przyczepie na żarówkowe bo jakies tam problemy miał .

#2 Offline   Chang


  • Postów: 1013
  • Na forum od: 11 kwi 2011
  • Miejscowość: Szczecin
  • Mercedes:inny / brak
  • Rocznik:brak
  • Nadwozie:brak
  • Skrzynia biegów:brak
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak

Napisano 14 luty 2016 - 20:40

Mój ML z 2002 z lawetą LED-ową nie ma żadnych problemów, nic nie pokazuje, oświetlenia działa prawidłowo. Tylko ja mam na pewno ori hak.

Użytkownik Chang edytował ten post 14 luty 2016 - 20:41


#3 Offline   k0niu86


  • Postów: 285
  • Na forum od: 17 sty 2012
  • Miejscowość: Rzeszów / Kraków
  • Mercedes:inny / brak
  • Rocznik:brak
  • Nadwozie:brak
  • Skrzynia biegów:brak
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:ML320 W163

Napisano 15 luty 2016 - 07:18

Hak oryginalny powinien być odłączany.

Nie powinno być problemów z samą przyczepą. Natomiast może być problem z fabrycznymi czujnikami parkowania z tyłu - mogą się nie wyłączyć jeżeli żarówki LED w przyczepie to jakieś tanie chińczyki.

#4 Offline   dawid51Gt


  • Postów: 72
  • Na forum od: 23 paź 2015
  • Miejscowość: Warszaw
  • Mercedes:inny / brak
  • Rocznik:brak
  • Nadwozie:brak
  • Skrzynia biegów:brak
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Inne auto:ML 350 (W163)

Napisano 15 luty 2016 - 15:59

Sprawdzę to jak tylko będę miał okazje niestety przyczepa jak wspomniałem nie jest pod ręką , a strasznie mi zależy na ledach bo to pod skuter wodny więc topiona non stop i po to założyłem te wodoszczelne ledy bo wiecznie problemy były , Hak wygląda na fabryczny też mam fabryczne czujniki parkowania więc spore szanse że mi to zadziała poprawnie.

#5 Offline   k0niu86


  • Postów: 285
  • Na forum od: 17 sty 2012
  • Miejscowość: Rzeszów / Kraków
  • Mercedes:inny / brak
  • Rocznik:brak
  • Nadwozie:brak
  • Skrzynia biegów:brak
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:ML320 W163

Napisano 15 luty 2016 - 18:38

Hak odpinany? Miejsca na Hak jest w samochodzie fabryczne? Jeżeli tak to faktycznie duże szanse, że od nowości taki z fabryki wyjechał :) Zadziałać to może i nie zadziałać, najwyżej będzie parktronik głupiał. Ale światłą powinny działać. TTLMy (Trailer Tow Lighting Module) pomimo wykrycia braku obciążenia powinny sterować wyjściami.