Skocz do zawartości

Forum Mercedes 201-124 Lepsze niż klub!!! używa plików cookies. Przeczytaj Politykę Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby wiadomość ta więcej się nie wyświetlała proszę klikąć przycisk:    Wyłącz

- - - - -

W140 Nie chce odpalić.


9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Offline   BimbeR


  • Postów: 34
  • Na forum od: 02 maj 2014
  • Miejscowość: Bolesławiec
  • Mercedes:W124 3.0E - M103
  • Rocznik:1990
  • Nadwozie:coupe
  • Skrzynia biegów:automatyczna
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:W140 500 SEL
  • Trzeci Mercedes:W140 420SE
  • Inne auto:W204 C200

Napisano 22 marzec 2016 - 15:25

Witam mam mały problem ze swoją eska 140 4.2 mianowicie odpala chodzi Góra 2-3 sekundy i zaraz gaśnie. Dodam że instalacja jest zrobiona wymieniono moduł zapłonowy, kopułki, palce oraz świecie. Iskra jest paliwo dochodzi. Po tym jak zgaśnie nie chce odpalić i dopiero po jakimś czasie około 3 godzin znowu łapie na chwilę po czym kolejny raz się zalewa i wszystko zaczyna się od początku. Podłączyłem ją pod komputer i nie wyskakują żadne błędy. Proszę o pomoc!!!

#2 Offline   m00n


  • Postów: 1411
  • Na forum od: 05 wrz 2012
  • Miejscowość: Elbląg/Morąg
  • Mercedes:inny / brak
  • Rocznik:1992
  • Nadwozie:sedan
  • Skrzynia biegów:automatyczna
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Inne auto:w140 500SE 1992

Napisano 22 marzec 2016 - 17:25

BimbeR, Ciśnienie paliwa? Ewentualnie sterownik silnika. Ewentualnie czujnik położenia wału. Jaki komputer? Jak inny niż Star Diagnosis to bym się nie sugerował wynikami. Odczytaj błędy diodą.

Użytkownik m00n edytował ten post 22 marzec 2016 - 17:27


#3 Offline   majsterus


  • Postów: 4467
  • Na forum od: 10 lis 2011
  • Miejscowość: wielkopolskie
  • Mercedes:W124 2.0E >92r - M111
  • Rocznik:1993
  • Nadwozie:sedan
  • Skrzynia biegów:automatyczna
  • Opcja:E-Klasse
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:drugi to za dużo
  • Trzeci Mercedes:skuter chińczyk
  • Inne auto:i rower

Napisano 22 marzec 2016 - 21:06

A jest infrarot?

#4 Offline   bujemuje


  • Postów: 124
  • Na forum od: 23 lis 2014
  • Miejscowość: Szczecin
  • Mercedes:inny / brak
  • Rocznik:1992
  • Nadwozie:sedan
  • Skrzynia biegów:automatyczna
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:LPG
  • Drugi Mercedes:w140 3.2 b+g

Napisano 22 marzec 2016 - 22:25

Immobilizer ?

#5 Offline   BimbeR


  • Postów: 34
  • Na forum od: 02 maj 2014
  • Miejscowość: Bolesławiec
  • Mercedes:W124 3.0E - M103
  • Rocznik:1990
  • Nadwozie:coupe
  • Skrzynia biegów:automatyczna
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:W140 500 SEL
  • Trzeci Mercedes:W140 420SE
  • Inne auto:W204 C200

Napisano 22 marzec 2016 - 22:46

Jest.

#6 Offline   majsterus


  • Postów: 4467
  • Na forum od: 10 lis 2011
  • Miejscowość: wielkopolskie
  • Mercedes:W124 2.0E >92r - M111
  • Rocznik:1993
  • Nadwozie:sedan
  • Skrzynia biegów:automatyczna
  • Opcja:E-Klasse
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:drugi to za dużo
  • Trzeci Mercedes:skuter chińczyk
  • Inne auto:i rower

Napisano 23 marzec 2016 - 06:47

To sprawdź czy nie zanika napięcie na +12V na pompie paliwa.

#7 Offline   BimbeR


  • Postów: 34
  • Na forum od: 02 maj 2014
  • Miejscowość: Bolesławiec
  • Mercedes:W124 3.0E - M103
  • Rocznik:1990
  • Nadwozie:coupe
  • Skrzynia biegów:automatyczna
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:W140 500 SEL
  • Trzeci Mercedes:W140 420SE
  • Inne auto:W204 C200

Napisano 23 marzec 2016 - 09:37

Sprawdzone napięcie nie zanika.

#8 Offline   majsterus


  • Postów: 4467
  • Na forum od: 10 lis 2011
  • Miejscowość: wielkopolskie
  • Mercedes:W124 2.0E >92r - M111
  • Rocznik:1993
  • Nadwozie:sedan
  • Skrzynia biegów:automatyczna
  • Opcja:E-Klasse
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:drugi to za dużo
  • Trzeci Mercedes:skuter chińczyk
  • Inne auto:i rower

Napisano 23 marzec 2016 - 21:05

To albo zanika iskra - do sprawdzenia klamrą indukycjną i oscyloskopem i zalewa go jak piszesz.

#9 Offline   BimbeR


  • Postów: 34
  • Na forum od: 02 maj 2014
  • Miejscowość: Bolesławiec
  • Mercedes:W124 3.0E - M103
  • Rocznik:1990
  • Nadwozie:coupe
  • Skrzynia biegów:automatyczna
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:W140 500 SEL
  • Trzeci Mercedes:W140 420SE
  • Inne auto:W204 C200

Napisano 23 marzec 2016 - 21:25

Iskra jest bardzo dobra nic nie zanika paliwo doplywa jednak dalej nie chce palić. Jutro mimo wszystko czujnik wymienię i może coś pomoże.

#10 Offline   BimbeR


  • Postów: 34
  • Na forum od: 02 maj 2014
  • Miejscowość: Bolesławiec
  • Mercedes:W124 3.0E - M103
  • Rocznik:1990
  • Nadwozie:coupe
  • Skrzynia biegów:automatyczna
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:W140 500 SEL
  • Trzeci Mercedes:W140 420SE
  • Inne auto:W204 C200

Napisano 11 styczeń 2017 - 20:31

Panowie żeby zamknąć temat dawno już otwarty.
Tak więc powodem był zapchany katalizator po odkręceniu rury wydechowej odpalił.