Skocz do zawartości

Forum Mercedes 201-124 Lepsze niż klub!!! używa plików cookies. Przeczytaj Politykę Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby wiadomość ta więcej się nie wyświetlała proszę klikąć przycisk:    Wyłącz

- - - - -

Sterownik immoilizera


4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Offline   wieska


  • Postów: 30
  • Na forum od: 13 gru 2009
  • Miejscowość: Legnica
  • Mercedes:W201 2.0D - OM601
  • Rocznik:1988
  • Nadwozie:sedan
  • Skrzynia biegów:manualna 4
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:W201
  • Trzeci Mercedes:W140
  • Inne auto:W123

Napisano 17 październik 2017 - 20:04

W140 350 TD Gdzie jest sterownik immobilizera?
W lusterku odbiornik podczerwieni.
W skrzynce komputerow jest pare modułów Ten z Bezpiecznikami to co to ? ASR ETC ???

#2 Offline   wieska


  • Postów: 30
  • Na forum od: 13 gru 2009
  • Miejscowość: Legnica
  • Mercedes:W201 2.0D - OM601
  • Rocznik:1988
  • Nadwozie:sedan
  • Skrzynia biegów:manualna 4
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:W201
  • Trzeci Mercedes:W140
  • Inne auto:W123

Napisano 17 listopad 2017 - 08:37

W140 350 TD 1996 Problemy z IMMO znikly po wymianie bateri w pilocie z dobrych na nowe dzieki za pomoc

#3 Offline   wieska


  • Postów: 30
  • Na forum od: 13 gru 2009
  • Miejscowość: Legnica
  • Mercedes:W201 2.0D - OM601
  • Rocznik:1988
  • Nadwozie:sedan
  • Skrzynia biegów:manualna 4
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:W201
  • Trzeci Mercedes:W140
  • Inne auto:W123

Napisano 20 kwiecień 2018 - 23:58

Bledny wniosek problem dalej istnieje chyba bede musial wyciac elektrozawor odcinsajacy na pompie wtryskowej.

#4 Offline   wieska


  • Postów: 30
  • Na forum od: 13 gru 2009
  • Miejscowość: Legnica
  • Mercedes:W201 2.0D - OM601
  • Rocznik:1988
  • Nadwozie:sedan
  • Skrzynia biegów:manualna 4
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:W201
  • Trzeci Mercedes:W140
  • Inne auto:W123

Napisano 02 lipiec 2019 - 23:22

Elektrozawor wyciety lampki przy lusterku migaja po uruchomieniu silnika przez 30 sek ale auto jedzie. Typuje uzkodzony elektrozawor odcinajacy

#5 Offline   bartosz183


  • Postów: 178
  • Na forum od: 21 mar 2016
  • Miejscowość: Rumia
  • Mercedes:W201 2.0D - OM601
  • Rocznik:1992
  • Nadwozie:sedan
  • Skrzynia biegów:manualna 5
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak

Napisano 09 lipiec 2019 - 09:43

Ale odkop. Przez rok nie jeździłeś tym autem czy jak ? Od momentu kiedy powiedziałeś że trzeba wyciąć zawór do momentu w którym napisałeś że to zrobiłeś minął ponad rok.