Skocz do zawartości

Forum Mercedes 201-124 Lepsze niż klub!!! używa plików cookies. Przeczytaj Politykę Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby wiadomość ta więcej się nie wyświetlała proszę klikąć przycisk:    Wyłącz

- - - - -

R129 przestał działać dach


6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Offline   MariuszDiver


  • Postów: 6
  • Na forum od: 03 sty 2018
  • Miejscowość: Mrągowo
  • Mercedes:inny / brak
  • Rocznik:brak
  • Nadwozie:cabrio
  • Skrzynia biegów:automatyczna
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:SL 500 R129

Napisano 03 styczeń 2018 - 15:25

Witam wszystkich stałem się szczęśliwym posiadaczem R129 .1999 rok
Mam problem z dachem może ktoś miał podobną sytuację .
Dach zamykał się do połowy nie miał siły iść dalej . Zlokalizowany wyciek oleju . Uszczelniony dach poszedł do końca kilka zamknięć i otwarć żeby sprawdzić czy wszystko ok . Otworzył się za 4 razem i tak został . Pałąk jest u góry szybu się zamknęły i tak został nie chce się złożyć i dach nie reaguje . Guzik miga i nie reaguje . Szyby same i zagłówki reagują normalnie . Pałąk nie chce się ruszyć . Jest gdzieś jakiś bezpiecznik co odpowiada za sam pałąk ?

#2 Offline   sklassa


  • Postów: 37
  • Na forum od: 15 cze 2008
  • Miejscowość: Elbląg

Napisano 03 styczeń 2018 - 20:06

W bagażniku po prawej stronie jest część bezpieczników a dach zawsze można awaryjnie złożyć specjalnym kluczem.

#3 Offline   MariuszDiver


  • Postów: 6
  • Na forum od: 03 sty 2018
  • Miejscowość: Mrągowo
  • Mercedes:inny / brak
  • Rocznik:brak
  • Nadwozie:cabrio
  • Skrzynia biegów:automatyczna
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:SL 500 R129

Napisano 04 styczeń 2018 - 13:39

To wiem że można złożyć awaryjnie . Te bezpieczniki sprawdziłem i wszystkie ok . Przełącznik miga na czerwono i nie słychać działania pompy .

#4 Offline   Szatan


  • Postów: 19
  • Na forum od: 19 gru 2017
  • Miejscowość: Stargard
  • Mercedes:inny / brak
  • Rocznik:1988
  • Nadwozie:cabrio
  • Skrzynia biegów:automatyczna
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:SL600 R129

Napisano 04 styczeń 2018 - 15:18

Wyświetl postUżytkownik MariuszDiver dnia 04 styczeń 2018 - 13:39 napisał

To wiem że można złożyć awaryjnie . Te bezpieczniki sprawdziłem i wszystkie ok . Przełącznik miga na czerwono i nie słychać działania pompy .
Spróbuj odłączyć Akumulator na kilka minut u mnie pomogło. Sprawdź też napięcie na akumulatorze.

#5 Offline   MariuszDiver


  • Postów: 6
  • Na forum od: 03 sty 2018
  • Miejscowość: Mrągowo
  • Mercedes:inny / brak
  • Rocznik:brak
  • Nadwozie:cabrio
  • Skrzynia biegów:automatyczna
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:SL 500 R129

Napisano 04 styczeń 2018 - 23:18

Jutro spróbuję .

#6 Offline   MariuszDiver


  • Postów: 6
  • Na forum od: 03 sty 2018
  • Miejscowość: Mrągowo
  • Mercedes:inny / brak
  • Rocznik:brak
  • Nadwozie:cabrio
  • Skrzynia biegów:automatyczna
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:SL 500 R129

Napisano 27 luty 2018 - 13:09

Odnowię . Po odłączeniu pomogło zaczął działać . Zaczął gubić olej najpierw zamki nad szybą wymienione na nowe szczelne . Zaraz zaczęło cieknąć z tylnym kołem wymienione lewa i prawa strona strona . Jak to zrobiłem to poleciały te główne grube siłowniki . Wymienione . Nie cieknie nigdzie . Oleju nie ubywa działa wszystko ok . Jest zadowolenie . Po dwóch dniach chcę otworzyć i tył otwiera puszcza zamki jest ok a przód nie zwalnia zamków i włącznik od składania miga . Zamykam, zamyka się do końca dociąga jest ok . Ponowna próba i znowu to samo nie otwiera przednich zamków . Żadnego wycieku stan oleju cały czas taki sam , Gdzie szukać przyczyny ? Nie robię tego na mrozie . Auto jest w grzanym warsztacie .

Użytkownik MariuszDiver edytował ten post 27 luty 2018 - 13:12


#7 Offline   Szatan


  • Postów: 19
  • Na forum od: 19 gru 2017
  • Miejscowość: Stargard
  • Mercedes:inny / brak
  • Rocznik:1988
  • Nadwozie:cabrio
  • Skrzynia biegów:automatyczna
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:SL600 R129

Napisano 05 marzec 2018 - 15:11

Spróbuj otworzyć go ręcznie kilka razy. I naładuj dobrze akumulator. Bo pompa która jest w bagażniku bierze bardzo dużo prądu. A żeby odpowietrzyć układ trzeba otworzyć i zamknąć kilka razy. Taki już urok tych samochodów :)