Skocz do zawartości

Forum Mercedes 201-124 Lepsze niż klub!!! używa plików cookies. Przeczytaj Politykę Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby wiadomość ta więcej się nie wyświetlała proszę klikąć przycisk:    Wyłącz

- - - - -

[W124] Spowalnia na 2 biegu.


8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Offline   W124POWER


  • Postów: 115
  • Na forum od: 22 paź 2016
  • Miejscowość: Augustów
  • Mercedes:W124 2.5D >93r. - OM605
  • Rocznik:1995
  • Nadwozie:sedan
  • Skrzynia biegów:manualna 5
  • Opcja:E-Klasse
  • Alternatywne paliwo:brak

Napisano 13 styczeń 2018 - 22:40

Witam mam nietypowy problem mianowicie gdy rusze 1 biegiem rozpędzę troche samochód wrzucam 2 i auto odrazu spowalnia coś podobnego jak bym z trójki jedynkę wsadził. Wiecie może czemu gdy jadę jedynką I gwałtownie dodam gazu to lewarek od biegów rusza się wybija do tylu.

#2 Offline   markslew


  • Postów: 2342
  • Na forum od: 02 kwi 2011
  • Miejscowość: Cieszyn
  • Mercedes:W124 2.5D <93r. - OM602
  • Rocznik:1992
  • Nadwozie:sedan
  • Skrzynia biegów:manualna 5
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Inne auto:VW Vento 1.9 TDi

Napisano 13 styczeń 2018 - 23:17

Sprawdź czy masz olej w skrzyni.

Wyświetl postUżytkownik W124POWER dnia 13 styczeń 2018 - 22:40 napisał

to lewarek od biegów rusza się wybija do tylu

Sprawdź czy masz luzy na cięgnach zmiany biegów od spodu, mechanizm lewarka też masz pewnie wybity.

#3 Offline   W124POWER


  • Postów: 115
  • Na forum od: 22 paź 2016
  • Miejscowość: Augustów
  • Mercedes:W124 2.5D >93r. - OM605
  • Rocznik:1995
  • Nadwozie:sedan
  • Skrzynia biegów:manualna 5
  • Opcja:E-Klasse
  • Alternatywne paliwo:brak

Napisano 13 styczeń 2018 - 23:30

Lewarek sam w sobie nie ma luzów za dużych w poprzednim w124 luz miałem duzy w przeciwieństwie to tego .

#4 Offline   W124POWER


  • Postów: 115
  • Na forum od: 22 paź 2016
  • Miejscowość: Augustów
  • Mercedes:W124 2.5D >93r. - OM605
  • Rocznik:1995
  • Nadwozie:sedan
  • Skrzynia biegów:manualna 5
  • Opcja:E-Klasse
  • Alternatywne paliwo:brak

Napisano 13 styczeń 2018 - 23:34

Skrzynia jest sucha tak że nie wiem czy nie było by tam oleju . Dziwne bo ja rusze I od razu wsadze 2 to nic sie nie dzieje. Podobnie mam z 5 biegiem jak wsadze z 4 na 5 też podobnie się dzieje.

#5 Offline   patrykwarszawa


  • Postów: 182
  • Na forum od: 10 sty 2015
  • Miejscowość: Warszawa
  • Mercedes:W124 2.0D - OM601
  • Rocznik:1989
  • Nadwozie:sedan
  • Skrzynia biegów:automatyczna
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak

Napisano 14 styczeń 2018 - 01:37

Wrzuć jakiś film z tej reakcji dla bardziej odpowiedniej odpowiedzi na pytanie.

#6 Offline   W124POWER


  • Postów: 115
  • Na forum od: 22 paź 2016
  • Miejscowość: Augustów
  • Mercedes:W124 2.5D >93r. - OM605
  • Rocznik:1995
  • Nadwozie:sedan
  • Skrzynia biegów:manualna 5
  • Opcja:E-Klasse
  • Alternatywne paliwo:brak

Napisano 14 styczeń 2018 - 12:53

A jakieś namiary bez filmu?

#7 Offline   Szarik


  • Postów: 666
  • Na forum od: 29 lis 2013
  • Miejscowość: Młoszowa
  • Mercedes:W124 2.0D - OM601
  • Rocznik:1991
  • Nadwozie:sedan
  • Skrzynia biegów:manualna 4
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:W124 250D '92r.

Napisano 14 styczeń 2018 - 17:08

A jak gwałtownie depniesz gaz, to wtedy nie dusi? Ja bym się przyjrzał układowi zasilania (smok w baku, filtry).

#8 Offline   markslew


  • Postów: 2342
  • Na forum od: 02 kwi 2011
  • Miejscowość: Cieszyn
  • Mercedes:W124 2.5D <93r. - OM602
  • Rocznik:1992
  • Nadwozie:sedan
  • Skrzynia biegów:manualna 5
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Inne auto:VW Vento 1.9 TDi

Napisano 14 styczeń 2018 - 18:39

Wyświetl postUżytkownik W124POWER dnia 13 styczeń 2018 - 22:40 napisał

mianowicie gdy rusze 1 biegiem rozpędzę troche samochód wrzucam 2 i auto odrazu spowalnia

Sprecyzuj to. Że jak dasz 2 bieg i dasz gaz po puszczeniu sprzęgła nie chce jechać jakby był za słaby i mocy nie miał czy jak?

#9 Offline   W124POWER


  • Postów: 115
  • Na forum od: 22 paź 2016
  • Miejscowość: Augustów
  • Mercedes:W124 2.5D >93r. - OM605
  • Rocznik:1995
  • Nadwozie:sedan
  • Skrzynia biegów:manualna 5
  • Opcja:E-Klasse
  • Alternatywne paliwo:brak

Napisano 14 styczeń 2018 - 18:58

Rozwiązałem problem troche go dławiło. Filtra wstępnego nie zmieniłem bo w e-klasie jest w innym miejsu