Bylem w Sielpi wczoraj panowie i generalnie syf sie tam zrobil niemilosierny. Zima wszystko opuszczone i zaniedbane i jakby wody sporo ubylo ale miejmy nadzieje ze kiedy sezon sie zblizy zrobia troche porzadkow. Z sielpi na tor w Miedzianej Gorze jest ok 30 minut jazdy wiec byloby naprawde fajnie i da sie zorganizowac tor, moj znajomy sciga sie tam co weekend wiec zagadam z nim. Boje sie tylko ze nie bedzie w Sielpi gdzie naszych upchac bo teren wokol zalewu jest tylko dla ruchu "pieszego" ale jest w okolicach Kielc troche ciekawych miejsc, z ktorych bedzie blisko na tor wiec mozna propozycje zlotu "swietokrzyskiego" przemyslec
0
516 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 kwietnia 2008 - 23:58
Napisano 14 kwietnia 2008 - 06:51
Do Kielc można śmignąć zrób rozpoznanie jak tam jest u ciebie i będziemy wybierać miejsce przystani kompani mercedesów
pozdrawiam Piotrek
pozdrawiam Piotrek
Napisano 14 kwietnia 2008 - 14:55
MaczuS, powiedź na ile jesteś w stanie pociągnąć z nami (gronem adminów i modów) temat organizacji zlotu? Oczywiście jeżeli ktoś jeszcze z forumowiczów chciałby się zaangażować w organizację tego zlotu to jak najbardziej, ale ważne by decyzja o pomocy była przemyślana i nie okazało się tuż przed terminem zlotu, że "miałem załatwić, ale nie miałem czasu itp"
Mi osobiście pomysł na miejsce zlotu się podoba, a jeżeli dodatkowo udałoby się zorganizować tzw. "sprawnościówki" na wyższy poziomie to tym lepiej dla takiej imprezy. W tamtym rejonie polski jest bardzo dużo userów, szczególnie tych aktywnych, więc frekwencja również myślę, że byłaby "godna"
Mi osobiście pomysł na miejsce zlotu się podoba, a jeżeli dodatkowo udałoby się zorganizować tzw. "sprawnościówki" na wyższy poziomie to tym lepiej dla takiej imprezy. W tamtym rejonie polski jest bardzo dużo userów, szczególnie tych aktywnych, więc frekwencja również myślę, że byłaby "godna"
Napisano 14 kwietnia 2008 - 16:30
EssiRS no moge pomoc przy organizacji ale jako glowny organizator niestety odpada ze wzgledow osobisty tj. egzaminy
Mieszkam w odleglosci ok 100 km od sielpi i bylem tak w kilku osrodkach wiec jesli chodzi o kwestje zaakwaterowania to moge cos poradzic ew odradzic moge tez zaproponowac miejsca do zwiedzania i jakies atrakcje
Co pozatym mysle ze lepsza osoba na glownego organizatora moglby byc ktos z Kielc bo ma blizej i bardziej zna tamta okolice
to tyle jesli macie jeszcze jakies pytania mozecie walic smialo
Mieszkam w odleglosci ok 100 km od sielpi i bylem tak w kilku osrodkach wiec jesli chodzi o kwestje zaakwaterowania to moge cos poradzic ew odradzic moge tez zaproponowac miejsca do zwiedzania i jakies atrakcje
Co pozatym mysle ze lepsza osoba na glownego organizatora moglby byc ktos z Kielc bo ma blizej i bardziej zna tamta okolice
to tyle jesli macie jeszcze jakies pytania mozecie walic smialo
Napisano 14 kwietnia 2008 - 20:24
Mysle, ze jesli decyzja padnie na swietokrzyskie to dobrze byloby zmobilizowac kilka osob stad, nie tylko jedna Ja chetnie pomoge a miejsc na mile "zespotowanie" sie znalazloby sie wiele Osobiscie za mala parade gwiazdek po Kielcach dalbym bardzo wiele Do tego sprawnosciowka na torze Miedzana Gora (mozna tez popytac o mozliwosc uzyczenia lotniska w Maslowie). Zbiornikow wodnych w okolicach Kielc jest kilka (w Borkowie mozna upchac gwiazdki na "plazy" przy pseudomolo, w Sielpi mozna zajac ul. Spacerowa czyli deptak:) jest tez Cedzyna, Suków i kilka mniejszych) a w Busku gdzie mieszka kolega Rob mozemy wyskoczyc na dancing podrywac laseczki po szczescdziesiatce Generalnie opcji mnostwo :cool:
MaczuS ma racje
[quote]walic smialo[/quote] - to tez da sie zorganizowac [/quote]
MaczuS ma racje
[quote]walic smialo[/quote] - to tez da sie zorganizowac [/quote]
Napisano 15 kwietnia 2008 - 19:24
Szkoda, że jakoś nikt nie podjął tematu zlotu nad morzem. Spodziewam się, że jednak większość chętnych jest albo z centrum albo z południowej Polski. A szkoda, bo impreza mogła by być przednia. Ktoś pytał czy chodzi o lotnisko w Sianożętach. Tak to to samo lotnisko (dokładnie Bagicz). Co niedzielę spotyka się tam ponad setka aut. Lotnisko naprawdę oddycha oktanami. I chęci duże, i możliwości... Ale cóż, jak będzie w Sielpi to też może się przyturlam... (jak mi będzie wolno heh).
Napisano 15 kwietnia 2008 - 20:55
SHADI, wydaje mi się, że jeszcze trochę za wcześnie na tego typu zloty. Forum bardzo szybko się rozwija, natomiast jak do tej pory najwięcej samochodów było w Uniejowie i było ich około 25 sztuk. Nawet gdybyśmy podwoili ilość samochodów na zlocie to pewnie i tak znaczna część nie chciałaby "katować" swoich samochodów w poważnych sprawnościówkach.
Myślę, że pomysł zlotu nad morzem warto odgrzebać jakoś w lipcu/sierpniu, a na chwilę obecną poszukać jakiegoś ciekawego miejsca bliżej centrum polski. Z resztą możecie sami sprawdzić w jakich rejonach jest najwięcej forumowiczów. Wystarczy kliknąć TUTAJ
Myślę, że pomysł zlotu nad morzem warto odgrzebać jakoś w lipcu/sierpniu, a na chwilę obecną poszukać jakiegoś ciekawego miejsca bliżej centrum polski. Z resztą możecie sami sprawdzić w jakich rejonach jest najwięcej forumowiczów. Wystarczy kliknąć TUTAJ
Napisano 15 kwietnia 2008 - 22:06
Katować auta?? Nie... to nie ta marka hehe. Mówiąc lotnisko miałem na mysli miejsce "na dzień". Zwykły sprint na 400m z pomiarem sprzętem z fotokomórkami z dokładnocią do setnej - to chyba nie katowanie a tak naprawdę niewiele kto wie jaki czas jego gwiazda robi co?? Więc na lotnisku lajcik dla chętnych. Zdjęcia zamieszczone powyżej były tylko poglądowe w celu pokazania że potrafimy zorganizować. Tutaj jest pomysł na imprezę oprtą bardziej na integracji a nie rywalizacji. Co do rozmowy w sierpniu to "troszku lipa". Jeżeli mielibyśmy podjąc się organizacji imprezy z DARULEM, to chcemy to zrobić profesjonalnie, a to wymaga czasu. Rezerwacja miejsc w hotelu (mam na myśli 3 *** z basenem, sauną itp w cenie pobytu), rezerwacja agencji ochgrony, toalety na lotnisko, rezerwacja płyty lotniska, myśleliśmy aby oficjalnie zaprosić przedstawicieli MERCEDESa aby przygotowali jakieś prezentacje, jakaś kapela ( a wrzesień to miesiąc weselny) To wszystko czas. Nie chciałbym robić czegoś na pół gwizdka, a że u nas nad morzem sezon letni to żniwa, więc nie bedziemy mogli zajmować się TYLKO organizacją zlotu. Stąd też -ponieważ wiem ile to roboty wszystko dobrze dograć - propozycja dużego oficjalnego zlotu z przwidywaną datą na np. pierwszy weekend września pojawia się już dzić. Bo według nas (mnie i DARULa) jak robić to z fajerwerkami, a jak bez to lepiej wcale...
Napisano 15 kwietnia 2008 - 22:57
SHADI, ani ty, ani darul nie wspomnieliście, że mówicie o tym samym ;-)
Myślę, że jest to dobry pomysł na zlot, a zobaczymy też jak odbędzie się wcześniejszy. Na jego podstawie będziemy mogli wyciągać wnioski na organizację zlotu we wrześniu
Drodzy forumowicze
Tak bardzo chcieliście aby został zorganizowany oficjalny zlot naszego forum. My z resztą też tego chcemy, tak więc troszkę więcej zaangażowania, bo niestety sam ten zlot się nie zorganizuje, a administracja forum nie jest na tyle liczna by sama mogła zorganizować od początku do końca zlot. W każdym poprzednim zlocie uczestniczyli w organizowaniu i planowaniu userzy spoza grupy administracyjnej, tak więc i tym razem liczymy na waszą pomoc
Myślę, że jest to dobry pomysł na zlot, a zobaczymy też jak odbędzie się wcześniejszy. Na jego podstawie będziemy mogli wyciągać wnioski na organizację zlotu we wrześniu
Drodzy forumowicze
Tak bardzo chcieliście aby został zorganizowany oficjalny zlot naszego forum. My z resztą też tego chcemy, tak więc troszkę więcej zaangażowania, bo niestety sam ten zlot się nie zorganizuje, a administracja forum nie jest na tyle liczna by sama mogła zorganizować od początku do końca zlot. W każdym poprzednim zlocie uczestniczyli w organizowaniu i planowaniu userzy spoza grupy administracyjnej, tak więc i tym razem liczymy na waszą pomoc
Napisano 16 kwietnia 2008 - 06:41
Panowie zlot nad morzem mógłby sie udać tymbardziej ze kolega shadi ma jakieś doswiadczenie a co do lotniska w bagiczu to znam teren i jest to naprawde doskonałe miejsce plaża blisko jest gdzie jakieś zakupy zrobić , miesci naprawdę dużo aut ,za płotem lotniska jest miejscowosć wypoczynkowa sianożety .Na lotnisku mozna wszelkie próby sprawnościowe urządzić ,lotnisko jest położone jakieś 10 km od kołobrzegu i 3 od ustronia morskiego . Moim zdaniem jest to doskonałe miejsce na tego typu imprezę