Zmiany w dziale Zakup Kontrolowany
Napisano 15 października 2017 - 15:22
Moim zdaniem warto by ten dział powrócił, ale podlegał większej kontroli pod względem metaforyczności odpowiedzi.
Napisano 15 października 2017 - 17:49
I będziesz takimi perełkami błyszczał w ZK?
Napisano 01 stycznia 2018 - 18:06
Dziwi mnie fakt, iż ten dział został zamknięty. Według mojej oceny kłóci się to z ogólną filozofią tego forum. Tutaj, na tym forum zawsze można było liczyć na pomoc, merytoryczną pomoc. Oczywiście zawsze trzeba było wybrać naprawdę istotne informacje z wielu.
Nasuwa mi się pytanie. Czy w momencie gdy jest problem np. z klimatyzacją zdejmujemy lub przecinamy pasek i temat jest załatwiony?
Zablokowanie ZK jest moim zdaniem właśnie tego typu działaniem. Auto bez klimy przecież pojedzie, forum bez ZK też funkcjonuje. Ale czy to jest rozwiązanie problemu???
Napisano 01 stycznia 2018 - 19:36
ZK nie jest Ci potrzebne. Potrzebne Ci są oględziny przed zakupem. Osobiste. Za każdym razem.
Napisano 01 stycznia 2018 - 20:05
I analogicznie - bez ZK forum działa - ale trzeba założyć krótszy pasek (bądź zacisnąć ten co mamy) i naprzód oglądać samemu samochody.
Nikt nie wskaże palcem - ten jest dobry, nikt za Ciebie go nie kupi...
Dupa w troki i do roboty...
Użytkownik AiM edytował ten post 01 stycznia 2018 - 20:05
Napisano 01 stycznia 2018 - 21:26
2. Jeżeli ktoś chce kupić w124, to raczej nie posiada takiego auta i często nie zna specyfiki modelu. Opinie użytkowników, którzy doświadczyli czegoś związanego z tematem na własnej skórze są istotne.
Użytkownik czarnylotos edytował ten post 01 stycznia 2018 - 21:27
Napisano 01 stycznia 2018 - 21:59
2. Całe to forum jest o specyfice tych modeli. Możesz się zaczytać na śmierć, a i tak nie dowiesz się nigdy wszystkiego, jednakże wiedza nabyta poprzez studiowanie choćby samych galerii i działu technicznego jest aż nadto wystarczająca, żeby zminimalizować ryzyko wtopy podczas zakupu. Niczego natomiast nie dowiesz się z wszelkiej maści subiektywnych opinii "bo ja wiem lepiej" bazujących na kilku kiepskich zdjęciach.
Napisano 01 stycznia 2018 - 22:07
Rozumiem, że zasadność istnienia ZK nie jest podważana przez zarząd forum.
Użytkownik czarnylotos edytował ten post 01 stycznia 2018 - 22:19
Napisano 01 stycznia 2018 - 22:35
Temat na chwilę obecną jest zamknięty, co zamyka w tej chwili dalszą dyskusję.
Napisano 13 maja 2018 - 22:26
Regulamin w najbliższych dniach może się delikatnie zmienić, ciągle dopracowujemy jego treść.
Wszelkie uwagi proszę zgłaszać w tym wątku.