Sprawdzę z tą choinką na lampach ale nie zauważyłem kierując i na przeglądzie też nic nie było , jeszcze dodam że jak zamknę samochód bo mam centralny to napięcie tam znika .
3
456 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 26 czerwca 2024 - 05:21
Napisano 29 czerwca 2024 - 20:04
Użytkownik Zicco dnia 26 czerwca 2024 - 05:21 napisał
Sprawdzę z tą choinką na lampach ale nie zauważyłem kierując ������ i na przeglądzie też nic nie było , jeszcze dodam że jak zamknę samochód bo mam centralny to napięcie tam znika .
Napisano 06 lipca 2024 - 22:08
Witam wszystkich, już po oficjalnym, pierwszym przywitaniu.
Dziś zauważyłem w komorze silnika om601 200D, że kabelki od wtyczki przy tym elemencie (grafika poniżej) są oderwane. Z tego co znalazłem po kodzie elementu, jest to jakiś zawór podciśnienia, ale nie wiem czym on dokładnie steruje, ponieważ nie zauważyłem specjalnych zmian w jeździe samochodu. Możliwe, że kable były już wcześniej urwane pod oplotem i nie było tego widać). Czy piny na tym zaworku (?) są spolaryzowane?. Idą do niego 2 przewody, żółty i brązowy i nie wiem czy mogę je przylutować do wtyczki dowolnie czy nie. Wtyczka ma piny numerowane 1 i 2.
]
Dziękuję za pomoc.
Dziś zauważyłem w komorze silnika om601 200D, że kabelki od wtyczki przy tym elemencie (grafika poniżej) są oderwane. Z tego co znalazłem po kodzie elementu, jest to jakiś zawór podciśnienia, ale nie wiem czym on dokładnie steruje, ponieważ nie zauważyłem specjalnych zmian w jeździe samochodu. Możliwe, że kable były już wcześniej urwane pod oplotem i nie było tego widać). Czy piny na tym zaworku (?) są spolaryzowane?. Idą do niego 2 przewody, żółty i brązowy i nie wiem czy mogę je przylutować do wtyczki dowolnie czy nie. Wtyczka ma piny numerowane 1 i 2.
]
Dziękuję za pomoc.
Napisano 07 lipca 2024 - 08:19
To są zaworki bezbiegunowe - nie ma znaczenia jak podłączysz. Natomiast czego ten zaworek dotyczy to ja nie pamiętam. Sądzę jednak, że można tego dociec po przejrzeniu podłączeń pneumatycznych w pobliżu.
Napisano 07 lipca 2024 - 16:35
Dolna wtyczka to chyba ARA.
Napisano 07 lipca 2024 - 17:59
Dziękuję za odpowiedź. Zobaczymu jakie będą zmiany po zlutowaniu wtyczki.