[w124] BECKER EUROPA 2000 jak zdemontowac??? (radio)
Rozpoczęty przez tomciuu90, cze 24 2008 21:16
15 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 kwietnia 2014 - 16:55
Wygląda na wersję jednoczęściową wiec po podpięciu głośników jeśli jest możliwość powinno grać

Napisano 13 kwietnia 2014 - 19:13
Potwierdzam. Na bank to model jednoczęściowy.
Napisano 11 maja 2022 - 22:02
Panowie mam problem z wyciągnięciem radia Becker Europa 2000, kupiłem wyjmaki dedykowane do tego radia wkładam je w dziury w dolnych rogach radia nawet przypadkowo spadł mi przedni panel z tego radia więc trochę więcej widać, blaszki są odchylone maksymalnie do środka a radio ani drgnie. Czy jeszcze są gdzieś jakieś zatrzaski które należy odblokować aby wyciągnąć to radio? Czy możne jest gdzieś przykręcone? Bo siedzi tak sztywno ze w żadnym kierunku ani drgnie
Napisano 12 maja 2022 - 05:48
Możliwe, że jest przykręcone. Z tyłu radia mniej więcej na środku jest miejsce na wkręcenie śruby.
Napisano 12 maja 2022 - 07:41
Dzięki za informacje, a jak najprościej dostać się do tyłu radia żeby bez potrzeby nie rozkręcać pół auta?
Napisano 12 maja 2022 - 09:54
Problem rozwiązany, w moim przypadku wystarczyło wyjąć popielniczkę (odkręcamy 2 śrubki które są widoczne po otwarciu popielniczki na śrubokręt gwiazdkę oraz zdejmuje drewniany panel na środku tunelu, ten przy lewarku zmiany biegów żeby popielniczka ładnie wyszła) i pod radiem ukazują nam się 2 zatrzaski które wystarczy odciągnąć na dół i radio ładnie wychodzi, używanie dedykowanych wyjmakow nie jest konieczne.