Kristoff, Dokładnie Freiburga okolice, mojego Green Horneta wyrwałem w okolicy Offenburga 😜 w samym Freiburgu oglądałem białe w201 za 2590€ ale było strasznie dużo do zrobienia i odpuściłem. Jeśli chodzi ceny to niestety ceny 190tek szybują, często totalnie bez powodu bo np auto trzyma się tylko na lakierze, albo rdza się kończy w połowie słupków, a w kilku autach, które oglądałem sam osobiście PALCEM zrobiłem dziurę w progu

.
Za fajny egzemplarz bez rdzy, ale jednak wymagający trochę pracy trzeba liczyć od 4000-4500€ w górę. W mojej okolicy cenę zawyża bliskość Szwajcarii gdzie pracuje wielu Niemców i Francji skąd przyjeżdżają miłośnicy żab i ślimaków, to sztucznie podbija ceny. Do tego wiele aut mają przysłowiowe niemieckie dziadki, trzymają z sentymentem, a wystawiają za namową wnuczków, którzy podbijają ceny na portalach z ogłoszeniami i tak się to kręci..
Vinnie no też tak myślę

oczywiście jest trochę do poprawek ale jak na 33letnie auto Szerszeń trzyma się całkiem nieźle i nie mogę narzekać

jazdę bez celu, dla samej przyjemności z jazdy, moja znajoma nazywa szafirowaniem polecam ją na IG miłośniczka motoryzacji głównie z Monachium, czyli od konkurencji, ale w tych szalonych czasach wpychania nam na siłę elektryków my miłośnicy klasyków musimy trzymać się razem

jakby co jej profil z IG mogę podesłać na priv warto zajrzeć bo galerię samochodowa ma kozacką!
Jeśli chodzi o moje plany najbliższe, to chce zlokalizować i usunąć dziwne dźwięki o których pisze w jednym z tematów w dziale "Mechanika, technika itd"
A jako, że nie rejestrowałem Szerszenia jako oldtimera to możliwe, że wleca niższe amory od TA i sprężyny H&R. Do tego napaliłem się na felgi i bardzo podobają mi się Mercedesowskie felgi Yilduz 7,5x16" ET42. Myślicie, że podejdą i nie będzie nic obcierać, jaką opona by tam musiała być na feldze żeby wszystko grało? Nie chcę ładować 17 cali bo jednak profil opony musiałby być niski, a jednak komfort jazdy lub samo podjeżdżanie pod krawężnik na 16 jest wg mnie lepsze.
Użytkownik Malysz86 edytował ten post 12 lutego 2023 - 02:55