Witam kolegów może ktoś pomoże
Auto wg Vin z automatyczną anteną, kupiony bez anteny jakiejkolwiek i jakim fajansiarskim radiem które jak twierdzi były właściciel partacz przestało mu grać, ale do rzeczy - kupiłem oryginalny nowy bat Hirshmann - manualny, końcówka anteny w bagażniku wkręcona w bat, radio podłączone - podświetlenie działa,CD również,funkcje odtwarzacza tak samo. Antena podłączona poprzez adapter zakupiony w sklepie elektronicznym, niestety radio szuka stacji bez skutku, słychać tylko szum.Podniosłem wykładzinę dywanową - przewód antenowy cały, lecz drugi kabel obok prawdopodobie zasilający kiedyś antenę automatyczną przecięty, zanim doszedłem że to ów kabel zarobiłem i połączyłem dwie idące w nim żyły - brązowy z brązowym i czarny z czarnym, bo w pierwszej wersji myślałem że to antenowy,ale bez skutku, rozłaczylem więc.Antenowy wygląda na cały bez uszkodzeń, co może być przyczyną że nie łapie stacji?

W201 Radio Becker Traffic Pro High speed nie znajduje stacji
Rozpoczęty przez Kristoff, paź 25 2023 23:35
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 25 października 2023 - 23:35
Napisano 26 października 2023 - 05:57
Zamiast anteny wsadź w gniazdo w radiu metr-dwa druta albo kabla z odsłoniętą żyłą i sprawdź, czy wtedy odbiera.
Napisano 26 października 2023 - 09:14
Cześć, dzięki za odpowiedź.Czy ma to na celu wyeliminowanie ewentualnej usterki mojego obecnego przewodu antenowego?
Napisano 27 października 2023 - 05:28
Sprawdzenie, czy samo radio jest ok.
Napisano 27 października 2023 - 08:58
Dzięki, na dniach zrobię ten manewr.
Napisano 28 października 2023 - 10:31
Skoro obydwa radia nie działają to nasuwa się na myśl uszkodzenie przewodu antenowego. Proponuję użycie baterii, żarówki i jakiegokolwiek przewodu do sprawdzenia czy nie ma przerwy w obwodzie.
Napisano 28 października 2023 - 12:32
msmarcin
Nie działa jedno radio, podane w tytule, nie podmieniałem na inny radioodbiornik.Jak się do tego zbiórkę, to obadam temat.
Dzięki za odpowiedź
Nie działa jedno radio, podane w tytule, nie podmieniałem na inny radioodbiornik.Jak się do tego zbiórkę, to obadam temat.
Dzięki za odpowiedź