Skocz do zawartości

Forum Mercedes 201-124 Lepsze niż klub!!! używa plików cookies. Przeczytaj Politykę Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby wiadomość ta więcej się nie wyświetlała proszę klikąć przycisk:    Wyłącz

- - - - -

Nie działający ciepły nawiew W163 4.3


3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Offline   gargus888


  • Postów: 25
  • Na forum od: 16 sty 2017
  • Miejscowość: Kluszkowce
  • Mercedes:inny / brak
  • Rocznik:brak
  • Nadwozie:brak
  • Skrzynia biegów:automatyczna
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:w140 300td
  • Trzeci Mercedes:w163 2.7 CDI
  • Inne auto:Audi a3 1.6

Napisano 13 marzec 2017 - 19:17

Witam mam mały problem z braku ciepłego nawiewu ML 4.3 98r( i brak podświetlenia panelu sterującego). Rurki ciepłe temp. 84oC a tu zima bezpieczniki sprawne nawiew sprawny ale tylko zimne powietrze!. Co to może być pomocy :)

Pozdrawiam Marian

Użytkownik gargus888 edytował ten post 13 marzec 2017 - 19:17


#2 Offline   gargus888


  • Postów: 25
  • Na forum od: 16 sty 2017
  • Miejscowość: Kluszkowce
  • Mercedes:inny / brak
  • Rocznik:brak
  • Nadwozie:brak
  • Skrzynia biegów:automatyczna
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:w140 300td
  • Trzeci Mercedes:w163 2.7 CDI
  • Inne auto:Audi a3 1.6

Napisano 15 marzec 2017 - 17:37

???

#3 Offline   k0niu86


  • Postów: 285
  • Na forum od: 17 sty 2012
  • Miejscowość: Rzeszów / Kraków
  • Mercedes:inny / brak
  • Rocznik:brak
  • Nadwozie:brak
  • Skrzynia biegów:brak
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:ML320 W163

Napisano 20 marzec 2017 - 19:32

Wyświetl postUżytkownik gargus888 dnia 13 marzec 2017 - 19:17 napisał

Witam mam mały problem z braku ciepłego nawiewu ML 4.3 98r( i brak podświetlenia panelu sterującego). Rurki ciepłe temp. 84oC a tu zima bezpieczniki sprawne nawiew sprawny ale tylko zimne powietrze!. Co to może być pomocy :)

Pozdrawiam Marian

https://www.youtube....h?v=0z5967Hw-WM

Sprawdź czy działają klapki :)

#4 Offline   edisoniras


  • Postów: 3
  • Na forum od: 23 gru 2017
  • Miejscowość: kępno
  • Mercedes:inny / brak
  • Rocznik:brak
  • Nadwozie:brak
  • Skrzynia biegów:brak
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:ml430
  • Inne auto:307

Napisano 24 grudzień 2017 - 09:29

odświeżę temat, może się komuś przyda.
Też miałem problem z ogrzewaniem, tzn albo było wtedy kiedy nie potrzeba , albo nie było kiedy było potrzebne.
Po wstępnym rozebraniu deski( tylko wyjęcie schowka, radia) i baaardzo skrupulatnym przyglądaniu się "jak to działa" okazało się ,że prawdopodobnie silniczek klapki sterujący kierunkiem przepływu powietrza jest już stary , i co za tym idzie jak ustawiłem pokrętło ciepło zimno w skrajne położenie to silniczek nie ma siły ze skrajnego położenia ruszyć-więc trzeba mu było pomóc ruszyć śrubokrętem poprzez popchnięcie dźwigni. Jeżeli pokrętło ciepło-zimno ustawiłem do 3/4 zakresu to silniczek rusza bez problemu, więc nie kręcę teraz do końca pokrętłem ciepło-zimno i wszytko działa. Przyglądając się jeszcze dźwigni klapek to wychodzi na to ,że ruch tejże dźwigni powyżej 3/4 do pełnego zamknięcia nic nie zmienia w ciepłocie powietrza bo klapka się tylko bardziej dociska.