Skocz do zawartości

Forum Mercedes 201-124 Lepsze niż klub!!! używa plików cookies. Przeczytaj Politykę Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby wiadomość ta więcej się nie wyświetlała proszę klikąć przycisk:    Wyłącz

- - - - -

[W124] Problem z diagnostyką OM.606 Złącze 16 pinowe


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Offline   barcwik


  • Postów: 2
  • Na forum od: 20 sty 2018
  • Miejscowość: Jelenia Góra
  • Mercedes:W124 3.0D-24V >93r. - OM606
  • Rocznik:1993
  • Nadwozie:sedan
  • Skrzynia biegów:manualna 5
  • Opcja:E-Klasse
  • Alternatywne paliwo:brak

Napisano 11 lipiec 2018 - 20:24

Witam.
Mam problem z diagnostyką mojej E-klasy z 1993 roku. Od razu zaznaczę, że starałem się odnaleźć mój problem jednak się nie udało.
Fakty:
*Złącze 16 pinowe przy alumulatorze. (Okrągłego przy pompie ABS brak)
-pin 1 - masa
-pin 2 - (przycisk diagnostyczny)
-pin 4 - (diagnostyka silnikow diesla)
-pin 6 - (elementy bezpieczeństwa)
-pin 7 - (klima i grzanie)
-pin 16 - 12V
Reszta pusta. (Wg rozpiski w necie)
*Przyrząd pomiarowy domowej roboty (rezystor,dioda i przełącznik monostabilny).
*Biorąc +12V z aku lub pinu 16 a 0V z 1 pinu dioda świeci.
*Bezpiecznik w aluminiowym przekaźniku sprawdzony.
*Napięcia miedzy pinami 16-1 16-2 to 12V
Problem polega na tym, że po wywołaniu modułu nic się nie dzieje. Może coś źle robię, jednak wszystko wg intrukcji którą znalazłem na tym forum (różnica jest tylko taka, że nie posiadam pinu 8, jednak wg mojej dedukcji procedura przy pinie 6 i 7 będzie taka sama).
Ktoś spotkał się z takim problemem i jest mi w stanie pomóc?