Skocz do zawartości

Forum Mercedes 201-124 Lepsze niż klub!!! używa plików cookies. Przeczytaj Politykę Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby wiadomość ta więcej się nie wyświetlała proszę klikąć przycisk:    Wyłącz

- - - - -

om 605 2.5 20v 113 km s124 i nie jedzie - muli


4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Offline   cetus


  • Postów: 3
  • Na forum od: 15 sty 2018
  • Miejscowość: Sopot
  • Mercedes:W124 2.5D >93r. - OM605
  • Rocznik:1994
  • Nadwozie:kombi
  • Skrzynia biegów:manualna 5
  • Opcja:E-Klasse
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:W123 240D

Napisano 23 styczeń 2019 - 04:58

Witajcie hamulce nowe , filtry nowe, lozyska ok a auto bardzo slabo przyspiesza , ( na szutrze nawet nie zerwie przyslowiowego kapcia). Jadac musze caly czas trzymac pedal w podlodze . Dzisiaj zaslepilem egr i usunalem z przepustnicy ta klapke. I nic dalej jest jak bylo - macie jakies pomysly gdzie dalej szukac problemu . Ewentualnie dajcie info o dobrym warsztacie w 3miescie.

#2 Offline   JanB


  • Postów: 939
  • Na forum od: 15 lut 2009
  • Miejscowość: Środa Wielkopolska
  • Mercedes:W124 3.0D-24V >93r. - OM606
  • Rocznik:1994
  • Nadwozie:kombi
  • Skrzynia biegów:automatyczna
  • Opcja:E-Klasse
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Inne auto:SuperB 2,0tdi DSG

Napisano 23 styczeń 2019 - 11:33

Paliwo może być jedną z przyczyn. Począwszy od zatkanego smoka w baku. Jest wątek na ten temat.

#3 Offline   Fah


  • Postów: 307
  • Na forum od: 12 wrz 2017
  • Miejscowość: Ciechanów
  • Mercedes:W124 2.5D >93r. - OM605
  • Rocznik:1995
  • Nadwozie:sedan
  • Skrzynia biegów:automatyczna
  • Opcja:E-Klasse
  • Alternatywne paliwo:brak

Napisano 25 styczeń 2019 - 13:40

Zrób eksperyment - wepnij kanister z ropą przed filtr. Jak załapie i będzie chodził jak trzeba, to masz problem przed filtrem - zatkany smok, albo filterek wstępny. Jak nie pomoże, to coś za filtrem. Bez obejrzenia auta to właściwie wróżenie z fusów. Równie dobrze mogą być rozregulowane cięgna wybieraka i ruszasz z trójki

#4 Offline   pawel88gawel


  • Postów: 3
  • Na forum od: 25 paź 2009
  • Miejscowość: Gdansk
  • Mercedes:W124 2.5D >93r. - OM605
  • Rocznik:1994
  • Nadwozie:kombi
  • Skrzynia biegów:manualna 5
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak

Napisano 16 kwiecień 2019 - 08:17

Wyświetl postUżytkownik cetus dnia 23 styczeń 2019 - 04:58 napisał

Witajcie hamulce nowe , filtry nowe, lozyska ok a auto bardzo slabo przyspiesza , ( na szutrze nawet nie zerwie przyslowiowego kapcia). Jadac musze caly czas trzymac pedal w podlodze . Dzisiaj zaslepilem egr i usunalem z przepustnicy ta klapke. I nic dalej jest jak bylo - macie jakies pomysly gdzie dalej szukac problemu . Ewentualnie dajcie info o dobrym warsztacie w 3miescie.

Hej cetus, i jak poradziłeś sobie? Rozwiń temat co było problemem , U mnie podobny przypadek, tylko u mnie ktoś już grzebał przy egr, po odłączał przewody, zaślepił je śrubkami, zdjął cięgno przepustnicy, ale samochód jakiś taki oporny i zamulony .

#5 Offline   tomuss1980


  • Postów: 319
  • Na forum od: 25 sty 2013
  • Miejscowość: Warlubie
  • Mercedes:W201 2.0D - OM601
  • Rocznik:1992
  • Nadwozie:sedan
  • Skrzynia biegów:manualna 4
  • Opcja:brak
  • Alternatywne paliwo:brak
  • Drugi Mercedes:W201 2,0E

Napisano 20 kwiecień 2019 - 22:24

Potencjometr gazu, sprawdzony?